5. huhtikuuta 2013

Seche Restore

Ajan ja käytön myötä niin hoitolakat ja kynsilakat paksuuntuvat ja muuttuvat käyttökelvottomiksi. Eihän puolillaan olevaa lakkaa viitsi meneenkään heittää, vaikka lakkaaminen tuntuu jo aivan mahdottomuudelta; kuvioihin astuu Seche Restore. 

Homman nimihän on se, että Restorea tiputellaan tietty määrä lakan kunnosta riippuen lakan sekaan. Sitten lakkapullon korkki kiinni ja sekotellaan. Hetken päästä jo melkein kuopatusta lakasta tulee uuden veroinen! :)

Mä oon itse käyttänyt ohentajaa niin Trindin Nail Repairista OPI Absolutely Aliceen. Yhtäkään lakkaa en ole onnistunut pilaan, vaikka olin ihan varma, että näinkin pääsee käymään. Aloitan tippojen määrän viidestä jos lakka kaipaa vain hieman ohennusta. Jos lakka on kuitenkin jo hieman huonommassa kunnossa, niin lisään 10 tippaa. Mikäli lakka on mennyt jo todella huonoon kuntoon niin 30 tippaa on saanut lakan taas henkiin.


Multa ei iteltä löytynyt enää mitään todella huonoksi mennyttä lakkaa, joten käännyin siskon lakkavarastojen puoleen. Löydettiin laatikosta Rimmelin Gold Bullion, miltähän vuodelta tääkin oikein on..? :D Muistaisin, että ostin tän kun olin ehkä 11-vuotias, jolloin ikää lakalta löytyy jo 10 vuotta.


Tää lakka oli kyllä ihan kamalassa kunnossa! Oli varma, että tästä ei saa kyllä ees ohentajalla mitään käyttökelpoista aikaseks.


Tässäpä kuitenkin tulokset. Lakkaa on jokaisessa kohtaa yksi kerros ja välissä on lisätty 10 tippaa. Yhteensä siis 30 tippaa.

1. Vasemmalla lakka on vielä ilman mitään ohentajaa; todella paksua ja lakkaaminen oli hankalaa. Kerroksen kuivumiseen meni yli puoli tuntia ja lopputulos oli raidallinen ja muhkurainen.

2. 10 tippaa sekaan ja koostumus muuttui jo paljon. Nyt lakalla pysty lakkaan jo hieman paremmin, mutta se oli vieläkin liian paksua.

3. 10 tippaa lisää sekaan ja nythän tää alkaa muistuttaan jo kynsilakkaa! Lakkaaminen sujui jo hyvin ja kuivui "normaalia vauhtia".

4. Lisäsin kuitenkin vielä 10 tippaa sekaan ja uskoisin, että koostumus oli alunperin 10 vuotta sitten tällainen. :)


Sitten tässä vielä Absolutely Alicen ohennukset. Jokaisessa kynnessä lakkaa on vain yksi kerros.

 Lakka oli alussa todella paksua ja lakkaaminen oli todella hankalaa. 10 tippaa sekaan ja koostumus muuttui jo paljon. Lisäsin vielä varuiksi 10 tippaa ja lakasta tuli täydellinen. :)


Nyt jotkut varmasti pohtivat, että mitenkäs ne "Big 3 Free"-lakat..? Eli lakat jotka eivät sisällä tolueenia, formaldehydiä eikä dibutyyliliftalaattia.

Restorella ei ole muuta vaikutusta, kuin että lakat ei tietenkään ole sitten enää tolueenittomia. Ainakin mitä googlesta sain selville, niin itse lakan koostumukselle ei ole haittaa tästä. Mä en itse koe tätä minään suurena ongelmana, että henkiin herätetyissä lakoissa onkin nyt sit tolueenia, mutta jos tämä haittaa niin muitakin ohentajia löytyy! :) 

16 kommenttia:

 1. mitäköhän esim seche vitelle kävis jos sitä yrittäis ohentaa? Harmittaa kun mulla menee sechestä aina melkeen puolet hukkaan ku se menee tänköks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä viimeeks tänään ohensi restorella mun omaa vitea ja se on taas hengissä! 8)
   Eli tällä ohentajalla Viten saa kyllä taas uudenveroiseksi.

   Poista
  2. Toihan on kehitetty alunperin just sechejä varten
   t. toinen ano

   Poista
  3. Siis joo kyllä on alunperin Secheä varten. :) Mutta lisäksi tätä voi käyttää muihin lakkoihin.

   Poista
 2. Onkos toi restore se, jolla voi ihan Viteäkin ohentaa? Menee meinaan ihan hulluna pullon loppuja hukkaan, kun seche alkaa olla jo niin paksua, että ei tule mitään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juurikin se. :) Musta kanssa tuntuu, että kun Sechestä on käyttänyt 1/4 tai ainakin puolet niin alkaa oleen jo semmosta paksuu mössöä et huhu. :D Mut tää tekee oikeesti ihmeitä sille!

   Poista
 3. Eikös tää Seche Restore ole oikein suunniteltu näiden Sechen tuotteiden ohentamiseen?! Nehän on tutkineet, että tolueeni niin kuin formaldehydikin aiheuttavat syöpää, mutta mikä täällä ei tänä päivänä sitä aiheuttais?! Itsekkin käytän tätä tuotetta kaikkiin lakkoihin, loisto keksintö :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä on. :) Mun mielestä tää on nimenomaan Seche Vitelle suunniteltu.
   Totta, mikäpä ei aiheuttais. :D Mä oon ite vähän sitä mieltä, että näin pienissä määrin siitä tuskin on mitään kuolemanvaaraa...
   Jep näinpä, paras keksintö! :)

   Poista
 4. löysin sun blogin blogilistalta ja täytyy kyllä sanoa että on mukavan oloinen blogi joten oli pakko liittyy lukijaks! :) käy zekkaa myös mun blogi!? ♥

  http://hymyilevatkynnet.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. No oonki kauheasti miettiny et miks toi pikakuivattaja (sechen) jymähtää niin totaalisesti :D Ebaysta tilattu ohennin, toivottavasti tulee pian.. Onko toi purkki kuinka riittoisa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En keksi oikein muuta, kun että se ehtii kuitenkin sen verta reagoida siinä kun korkki on auki kynsilakatessa, että alkaa kuivuun sit vaan nopsaa. :D
   Mä oon lätrännyt aika paljon tolla ohentajalla ja 1/4 kulunut. Yllättävän riittoisa tää on mun mielestä! Meinaan kun noita 30 tippaa tarvitsevia lakkoja on ollut enemmän kuin yksi. :D

   Poista
 6. En ikinä lisäis tolueenillista ohenninta lakkoihin, joissa sitä ei ennestään ole. Ihan helposti on saatavilla paljon halvempaa ja tolueenitonta ohennintakin.

  Kiva, jos joku myy eteenpäin toluohennettuja lakkoja kertomatta ohentamisesta... Itsellä kun pienikin määrä hengitettyä tolua aiheuttaa lisälyöntejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta jokainen tekee miten itse tykkää. :)
   Lakat joihin joutuu lisään ohentajaa on huonokuntoisia, joten en siitä periaatteesta edes myy niitä eteenpäin. Myyn itse aina vain hyväkuntoisia lakkoja, sellaisia mitä itse ostaisin kirpparilta.
   Ehkäpä sitten jos tolueenista on pienissä määrin terveyshaittoja, niin kannattaa ostaa vaan kaupasta käyttämättömiä lakkoja joiden sisällöt tiedät..?

   Poista
 7. Todella kiinnostava postaus, kiitos siitä :) Itse en ole koskaan kokeillut ohenninta, mutta parille lakalle sellainen tekisi hyvää kyllä. Mites oletko kokeillut ohentaa Inm Out the Door pikakuivattajaa tuolla Restorella? Mietin, että toimiikohan siihen. Jostain joskus luin, että Inm menee pilalle. Tolueeniahan Inm:issä ei ole, joten sitä siihen silloin tulisi, mutta sillä ei ole mulle niin väliä. Eniten harmittaa, jos pullojen loput jää käyttämättä kokonaan, koska ovat kuivuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja oleppa hyvä! :)
   Mä en omista itse INM pikakuivattajaa, joten en ole siis testannut. :< Sunhan kantsii kokeilla ohentaa joku semmonen pullo Restorella, joka olis muuten menossa roskiin..? Niin sit ei ainakaan harmittais jos sille jotain kävis. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...