12. syyskuuta 2014

Kynsigallerian tekeminen-tuto

Ahersin blogiin kynsigallerian vuosi sitten erään anonyymin pyynnöstä ja huhhuh, kun siinä oli hommaa! :D Oon kyllä ilonen, että jaksoin tehdä gallerian, sillä se on helpottanut huomattavasti vanhojen postauksien ja kynsien selaamista. Oon saanut siitä myös paljon positiivista palautetta! Ajattelin, että jospa joku muukin haluaa tehdä gallerian, mutta ei tiedä miten sellaisen voisi tehdä. Tässäpä tuto aiheesta! :)

1. Aloitetaan siitä, että luot uuden välilehden blogiin. Tämä onnistuu "sivut"-osiosta ja klikkaa sieltä "uusi sivu".


2. Pienennän kuvat koneella kokoon "300x...", eli toinen mitta kuvissa on aina sama. Näin galleriasta tulee siistimmän näköinen. Kuvatiedostoista tulee pieniä, joten ne eivät vie tilaakaan paljoa.


3. Mä itse lataan kuvat galleriaan Flickr:n kautta. Tee siis seuraavaksi sinne tunnukset, voit tietenkin käyttää tähän myös jotain muuta kuvapalvelua.

4. Lataa kuvat palveluun.


5. Aukaise yksittäinen kuva ja etsi kuvan html-osoite.


Huom!
Varmista, että olet valinnut alasvetovalikosta koon "Original".


Seuraavassa vaiheessa kannattaa käyttää apuna muistiota. 

6. Muokkaa kopioitua linkkiä niin, että jäljelle jää vain kohdassa 2 näkyvä osio.

Flickr tekee sitä, että jälkimmäiset heittomerkit muuttuu jotenkin "ei luettavaan" muotoon, joten kopioi alussa olevat heittomerkit ja korvaa jälkimmäiset näillä.

7. Kun olet saanut kaikkien kuvien koodit, niin liitä ne muistioon peräkkäin ilman välejä, kohta 3.


8. Tämän jälkeen mene takaisin Bloggeriin ja aukaise "html"-osio. Liitä koodi muistiosta tänne.


9. Mene takaisin "luo"-tilaan ja nyt kuvien pitäisi latautua kuvatiedostoina. 

Mä itse muutan kuvien koon vielä pieneksi.


10. Klikkaa haluamaasi kuvaa ja työkaluriviltä "linkki". Voit liittää kuvaan postauksen kynsistä.Siinäpä se. :) Nyt vaan galleriaa tekemään!

8 kommenttia:

 1. KIITOS!!! Mun on pitänyt jo KAUAN tehdä noita sivuja omaan blogiini, mutta en oo jaksanut. Jeee! <3

  VastaaPoista
 2. Oon ajatellutkin, että oot tehnyt eritavalla kuin minä, joka vaan lätkein kuvat sinne ja galleria onkin sen näköinen. Kuvat ei tahdo asettua siisisti jne. Mutta HUH mikä homma sulla! Vau, hienoa että olet jaksanut tehdä noin suuren homman gallerian eteen!! Se onkin sulla tosi siisti ja hieno. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa :D Mä meinasin kans sillon joskus menettää hermoni, kun kuvat ei asettuneet mitenkään nätisti. Ongelma kuitenkin ratkes, kun gallerian teki ton html-koodin kautta! :)

   Poista
 3. Munkin on alusta asti pitänyt tehdä galleria blogiin, mutta kun en millään saa aikaiseksi :D Ehkä joskus... Kiitos kuitenkin tutosta, tulen tätä varmasti tarvitsemaan, jos joskus saan aikaiseksi alkaa galleriaa väsäämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sit vaan äkkiä tekeen! Isompi homma, mitä pidemmälle sitä lykkää. ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...