15. syyskuuta 2014

Garmin Vivofit aktiivisuusranneke osa 1

Sain Coolstuff-verkkokaupalta testattavaksi blogiin Garmin Vivofit aktiivisuusrannekkeen. Alunperin mun kiinnostus rannekkeisiin heräsi, kun näin kummitädilläni sellaisen viime keväänä. Mä ajattelin itse kirjoitella teille kolmen postauksen kokonaisuuden tästä rannekkeesta:

1. osa perustietoa rannekkeesta
2. osa viisi päivää ilman ranneketta ja rannekkeen kanssa
3. osa yhteenveto käyttökokemuksestani

Garmin Vivofit kustantaa 119,90€. Ranneke on saatavissa viidessä eri värissä: musta, liila, vihreä, sininen ja harmaa. Pakkauksen mukana tulee kaksi erikokoista ranneketta: S ja L. Lisäksi mukana tulee pieni usb-porttiin liitettävä palanen.


Ulkonäöltään ranneke on hyvin simppeli ja siitä löytyy yksi näppäin, jota painamalla voit valita eri toimintoja. Ranneke on vesitiivisi 50 metriin asti.


Ranneke toimii paristoilla, joiden luvataan kestävän vuoden. Katselin muita rannekkeita ja koen patterit hyväksi sen takia, että akkua joutuu lataamaan muissa laitteissa todella usein!

Mitä tietoa ranneke sitten antaa?
- Kulutetut kalorit
- Askeleet
- Tavoitteen päivän askeleille
- Kuljetun matkan
- Kello
(- Pulssin, tarvitset tähän erillisen sykevyön)


Ranneke pystyy tallentamaan tietoa kuukauden ajan ja tämän jälkeen tiedot tarvitsee siirtää koneelle.

Mä itse tykkään tarkkailla mun liikuntatilastoja ja pidänkin liikkumisistani kirjaa Sports Trackerilla. Pienen bluetooth-palikan avulla rannekkeen tiedot saa siirrettyä koneelle ja sitä kautta Garmin Connect-palveluun.


Connect-palvelusta löytyy ihan kaikkea mahdollista, enkä ole edes ehtinyt tutustumaan siihen vielä kunnolla.


Jos teet istumatyötä, tai muuten istuskelet pitkään paikallasi, niin ranneke huomauttaa sinua tästä. Näytölle tulee punainen pylväs ja pylvään saa pois sillä, että teet muutaman minuutin kävelylenkin. (Iiik, mun punainen palkki vaan kasvaa tätä postausta näpyttäessä... :D)

Ranneke oppii seuraamaan kuinka paljon käyttäjältä kertyy askeleita päivän aikana. Ranneke asettaa automaattisesti askeltavoitteen päivälle, kun käyttäjän aktiivisuus nousee, niin ranneke nostaa tavoitetta.

Ranneke mittaa myös käyttäjän unta, mutta mittaaminen perustuu siihen, kun klikkaat rannekkeen nukkuma-asentoon.


Jotta ranneketta pääsee käyttämään, niin tarvitsee siihen tietokoneen tai älypuhelimen. Harmikseni mun omppuvanhus (iPhone 4) on liian vanha, eikä tue jotain hieno bluetooth-tekniikkaa... Olisin meinaan käyttänyt ranneketta paljon mielummin puhelimen kuin tietokoneen avulla. 

Ranneke otetaan käyttöön sivustolla garminconnect.com/vivofit. Suuri plussa sivuston erittäin hyvästä ohjeistuksesta! Koneelle tarvitsee ladata ohjelma, joka yhdistää rannekkeen koneeseen. Tässä vaiheessa tarvitset myös sen pienen bluetooth-palikan. 


Siinäpä perusteet tästä rannekkeesta! :) Miltä tämä kuulostaa? Onko ranneke teille ennestään tuttu?

Odotan innolla ja kauhulla tulevia vertailujaksoja... :D Osassa kaksi aion elää rannekkeen kanssa viisi päivää niin, että en kiinnitä huomiota koko rannekkeeseen. Seuraavat viisi päivää aion huomioida rannekkeen antamat tavoitteet ja huomautukset liian pitkään kestäneestä istumisesta. Mielenkiintoista nähdä, että kuinka paljon mun aktiivisuus muuttuu. 8)

4 kommenttia:

 1. Innostuin kovasti rannekkeestä, mutta tutkittuani eri paikoista hintaa ja arvosteluja mainittiin useaan otteeseen rannekkeen lisäävän askelmäärää esim. jos pesee käsiä tai vain heiluttelee käsiä voimakkaasti. Huomasitko itse askelmäärässä heittoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kokeilin äsken miten ranneke reagoi kun pesi käsiä ja sai kyllä aika raivolla pestä, ennen kun alkoi askelia tulla! :D Eli normaalilla pesulla ei mulla ainakaan ottanut askelia. Askelia tää ottaa jos heiluttaa käsiä. Samoin myös jos heilutat kättä ollessas paikalla, ainakin semmosella heiluriliikkeellä, niin mittari ottaa askelia. Mutta esim jos toimit ihan normaalisti, niin en oo huomannut ton ottavan ainakaan kovasti lisäaskelia! :)

   Poista
 2. Kaveri sai synttärilahjaksi tällaisen ja kiinnostaisi.. pitää kyllä lukea sinun kokemukset tästä ja miettiä sitten hankkisiko itsellekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä alan tässä kohta näpytteleen seuraavia postauksia! :) Jäähän siis kuulolle.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...